סחרחורת והקאות בטיסות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/05/2001 | 00:22 | מאת: אסתר

אני בת 65 ומעוניינת לקבל יעוץ רפואי לגבי אופן הריפוי של תופעה החוזרת ונישנת של סחרחורת והקאות במהלך טיסות. אינני חושבת שזה נובע מחרדה. בעבר לא היתה לי כל בעיה עם טיסות, אבל בשנים האחרונות אני ממש סובלת- מעין ורטיגו- הכל מסתובב סביבי. מבקשת עזרה - האם יש תרופות שיכולות לעזור ? אולי הומופאתי? אילו בדיקות עלי לעשות? אנא יעוץ ספציפי ככל שניתן. תודה

30/05/2001 | 12:51 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם קורה בעיקר בהמראה/נחיתה - דהיינו כאשר יש שינויי לחץ אטמוספרי? אם כן יש להיוועץ ברופא אאג וייתכן לבצע גם בדיקת שמיעה בחשד אפשרי לפקיעת קרומים עדינים של האוזן הפנימית עקב שינויי הלחצים (מתבטא בדר"כ בסחרחורת + ירידת שמיעה). אם המדובר ברגישות לתנועה כמו גם ברכב/אוטובוס: ניתן להסתייע במדבקת סקופודרם ששמים מאחורי האוזן - רק באישור רופא כי אסור במחלות מסוימות ועם תרופות מסוימות. תרופה טבעית - זנגביל=ג'ינג'ר טרי או בכמוסות (יש לוודא שהחומר הפעיל לא נהרס בתהליך הייצור).

מנהל פורום אף אוזן גרון