כפתורים לילד בן 5.5 שנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/05/2001 | 12:15 | מאת: ניצן

שלום רב, בני עבר ניתוח כפתורים לפני שנה ושלושה חודשים. כפתור אחד נפלט לפני כשבועיים והשני עדיין באוזן. למרות זאת בבדיקת שמיעה שערכנו, התוצאות אינן טובות. ירידה של 25 בכל אוזן. מהן הסיבות לכך. האם הדבר לא אמור היה להסתדר לאחר הניתוח. אמנם שמיעתו היתה נמוכה יותר לפני הניתוח אולם השיפור לא נראה כ"כ מבטיח. מה עושים ועל מה זה עלול להצביע. הילד כיום בן 5.5 שנים ועומד לעלות לכיתה א' בשנה הקרובה. תודה ניצן.

30/05/2001 | 12:30 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם יש נוזלים באוזן שממנה נפלט הכפתור? האם הכפתור שנותר נסתם והנולים חזרו? אם לא אז ייתכן ומדובר בהסתיידות מסוימת של עור התוף/עצמות השמע (אם ליקוי השמיעה הוא הובלתי). יש לזכור שגם לבדיקות השמיעה, שהן התנהגותיות ותלויות בריכוז ושיתוף פעולה של הילד, יש טווח טעות. עליך לחזור לרופא אאג המטפל על מנת לבדוק את אזניו, רצוי במיקרוסקופ. ייתכן שיש מקום לחזור על בדיקת השמיעה כדי לאשש אם אכן יש ליקוי שמיעה אמיתי.

מנהל פורום אף אוזן גרון