בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/05/2001 | 18:44 | מאת: תמי

לפני כיומיים התלוננתי בפני רופאי על כאבי גרון ואוזניים, והוא המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה עקב ההיסטוריה הרפואית שלי. למחרת הרגשתי נפיחות בבסיס הצוואר מצד ימין ליד בלוטת התריס. כשהרופא בדק אותי הוא אמר שלדעתו אין מה לדאוג לפי מישוש, והמליץ לי על אולטרא סאונד, שקיעת דם ובדיקת דם לבלוטת התריס. אני מאוד מודאגת, האם באמת הרופא יכול לקבוע לפי מישוש שאין מקום לדאגה?

28/05/2001 | 10:01 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם בדאגה כוותך לגידול - קרוב לוודאי שהוא צודק. גידולים בבלוטת התריס לא מופיעים בן יום ואינם כואבים. אני מניח לפי ממצאי הבדיקה הגופנית והבדיקות ששלח שהוא חושד בדלקת של בלוטת התריס.

מנהל פורום אף אוזן גרון