סינוס פיריפורמי חסום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/05/2001 | 10:49 | מאת: דיצה

אני בת 66 ואובחן אצלי סינוס פיריפורמי חסום. אני סובלת מהתקפות שבאות והולכות של כאב מקרין מכוון הגרון לאוזן, מלווה בתחושת חנק, זיעה קלה ודפיקות לב מואצות. בברור שערכתי אצל כמה רופאי א.א.ג (ובכלל זה סי.טי ובדיקה אנדוסקופית) נאמר לי שאין מה לעשות וש"זה שום דבר". ערכתי בדיקות קרדיולוגיות (אקו, מיפוי לב) ובדיקה גסטרואנטרולוגית (שמא הדבר נובע משבר בסרעפת שיש לי), אולם כל הבדיקות יצאו תקינות. אני די מיואשת: האם אכן תלונותי אלה נובעות מהסינוס הפיריפורמי החסום? האם אכן אין מה לעשות בנידון? אילו בדיוקת בתחומים אחרים עלי לבצע כדי לשלול אופציות אחרות (קרדיולוגיות, למשל)? - אנא עזור לי. בתודה מראש.

23/05/2001 | 14:50 | מאת: ד"ר ארז בנדט

סינוס פיריפורמי חסום איננו אבחנה רפואית אלא ממצא בבדיקה הגופנית שמחייב בירור מהי הסיבה - האם גוש שלוחץ מבחוץ וגורם לחסימת הסינוס או גידול בתוך הסינוס. ה CT שלל מן הסתם גוש צווארי חיצוני. הבדיקה האנדוסקופית שללה בסבירות גבוהה גוש בתוך הסינוס. אם החשד הקליני גבוה, יש לעיתים לבצע בדיקה בהרדמה כדי להסתכל עמוק לתוך הסינוס ואף לקחת ביופסיה אבחנתית. אם אכן נבדקת ע"י מספר רופאי אאג אני מניח שהסבירות ש"פוספס" גידול היא נמוכה מאד. התקפי כאבים (נמשכים מספר שניות? כמו ברק?) מעלים חשד דווקא לכאב ממקור עצבי - נאורלגיה של עצב 9???

מנהל פורום אף אוזן גרון