חרשות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/05/2001 | 08:18 | מאת: ענת

מאיזה גיל ניתן לאתר חרשות בוודאות? ומהם הסימנים לחרשות אצל ילדים בני כמה חודשים?

23/05/2001 | 14:44 | מאת: ד"ר ארז בנדט

חרשות מלאה קשה לאתר בוודאות מוחלטת בגיל כה צעיר אך בדיקת BERA (פוטנציאלים חשמליים ממקור גזע המוח בתגובה להשמעת גירוי שמיעתי באוזן) עשויה לסייע באבחון של חרשות מלאה או ליקוי שמיעה חמור מאד. גם תינוקות אמורים להגיב לרעשים סביבתיים, לעקוב במבט וכו'. בנוסף רעש חזק גורם בתינוק לרפלקס של בהלה ובכי ורפלקס MORO שהוא הרמת הידיים לצידי הראש בבהלה. הפני שאלתך גם לפורום הפרעות בתקשורת.

מנהל פורום אף אוזן גרון