כאב אזנים בטיסה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/05/2001 | 19:02 | מאת: נורה

כשאני טסה בעת הנחיתה אני חשה באוזן השמאלית כאבים חזקים עד כדי כך שאני מפחדת לטוס בגללם. האם ניתן למנוע כאבים אלה או להקל עליהם? (האוזן הימנית בסדר.)

21/05/2001 | 19:48 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כן. יש לך הפרעה בתפקוד חצוצרת השמע השמאלית שמקשה על השוואת לחצים באוזן. כשעה לפני נחיתה בלעי כדור סינופד, כחצי שעה לפני נחיתה טיפות אף (לא אוזן - לא התבלבלתי) כגון אוטריבין. כמו כן יש אטמים מיוחדים שמסייעים בהשוואת לחצים בהמראה/נחיתה שנקראים EARPLANES שניתן לרכוש ברשת ריקושט או בפארמים או בנתב"ג.

26/05/2001 | 14:45 | מאת: ד"ר כהן

אם עצות אלה לא עוזרות ניתן לנקב נקב זעיר בתופית בעזרת לייזר אשר ייסגר מאליו כעבור זמן-מה, תלוי לפי תכנון הרופא. נקב זה מאפשר אוורור כל עוד הוא פתוח ופותר את הבעיה לחלוטין וללא כל תופעות לואי או סיבוכים. ניתן לבצע זאת במרפאת אא"ג בבי"ח שערי צדק בירושלים. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון