התמכרות לטיפות אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/05/2001 | 11:11 | מאת: שמעון

שלום רב! לפני כשנתיים חליתי בהצטננות קשה ומאז ועד היום אני מכור לטיפות אף מסוג אוטריווין שבלעדיהן אינני מסוגל לנשום. עם הזמן יש לי צורך ביותר ויותר מנות של טיפות מסוג זה בכדי לפתוח את האף וגם זה לתקופה קצרה של כשעתיים בערך.הבעיה הולכת ומחמירה. הומלץ לי על ניתוח לייזר להסרת הקונכות וכשהייתי כבר על שולחן הניתוח הורדתי ממנו עקב בעיה קשה של לחץ דם ממנה אני סובל, כך שאפשרות של ניתוח זה או אחר ירדה מהפרק. אני כבד משקל 150 קג ואני לא יכול להסתד עם אף סתום כי מן הסתם נהיית לי קוצר נשימה. אני סובל מאוד מהקטע ולא יודע מה לעשות בכדי לטפל בבעיה המציקה הזו. דוקטור-אנא תכוון אותי מה עליי לעשות בנדון. בתודה,שמעון

21/05/2001 | 19:43 | מאת: ד"ר ארז בנדט

להפסיק עם טיפות האף. גם אם תשתגע, תטפס על הקירות ולא תנשום מספר ימים - הפסק! במקביל בקש מרופאך שירשום לך תרסיס סטרואידלי לאף. כמו כן ניתן לקנות ללא מרשם תרסיס מי ים סטרילי STERIMAR שיעזור במידת מה.

22/05/2001 | 13:20 | מאת: דוד

1. מהו ניתוח ליזר להסרת הקונכיות ? 2. מה תפקיד הקונכיות ? 3. מה קורה לאחר הסרת הקונכיות ? 4. האם הניתוח אמור או יכול לפתור בעית אף סתום כתוצאה מהתמכרות לטיפות אף ?

22/05/2001 | 16:30 | מאת: שמעון

דוד. לפי דעתי עליך להפנות שאלה זו לרופא או לאיש מקצוע. אני לא כזה.

23/05/2001 | 14:35 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> 1. מהו ניתוח ליזר להסרת הקונכיות ? ניתוח לצריבה/אידוי חלקי של הקונכיות התחתונות באף. > > 2. מה תפקיד הקונכיות ? להגדיל את שטח פני הרירית באף כדי לסנן, לחמם וללחלח את האויר הנשאף > > 3. מה קורה לאחר הסרת הקונכיות ? אם מסירים יותר מדי עלול להיווצר יובש מוגזם באף, גלדים וכו'. > > 4. האם הניתוח אמור או יכול לפתור בעית אף סתום כתוצאה > מהתמכרות לטיפות אף ? כן.

מנהל פורום אף אוזן גרון