אזניים סתומות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/05/2001 | 09:25 | מאת: רונית

שלום רב! אתמול התחלתי להרגיש די בפתאומיות שהאזניים שלי "סתומות". זה נמשך כבר כעשרים וארבע שעות, עם שיפור והחמרה לסירוגין, וכולל גם ירידה ניכרת בשמיעה. שאלותי הן: 1. האם זה עשוי להיות פקק שעווה רגיל, או שמא משהו חמור יותר? 2. אם זה פקק שעווה, האם אפשר לנסות ולהוציאו בעזרת קיסם עם צמר גפן המיועד לאוזן, או שמא זה מסוכן מדי ועלול לפגוע באוזן? 3. האם זה עשוי להסתדר מעצמו, או שאין מנוס מפניה לרופא? תודה מראש על תשובה מהירה!

16/05/2001 | 09:32 | מאת: ד"ר ארז בנדט

את מציינת אזניים ולא אוזן - הסבירות שפקק שעווה יתפח ויסתום דו-צדדית היא נמוכה. סביר יותר שמדובר בנוזלים באזניים עקב הצטננות. בכל מקרה נסיון ניקוי עם קיסם (אם מדובר בפקק) רק עלול להחמיר המצב שכן ידחוס את השעווה פנימה ואם מדובר בנוזלים (שנמצאים מאחורי עור התוף) - לא יועיל. אם אכן את מצוננת ואין שיפור תוך ימים ספורים עם נוגדי גדש (סינופד/נוסידקס וכו'), טיפות אף ולעיסת מסטיק - ממליץ לפנות לרופא אאג.

16/05/2001 | 15:32 | מאת: רונית

תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון