דלקות גרון כרוניות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/08/2000 | 23:19 | מאת: שגיא.א.

שלום, הבעיה שלי היא, כפי שציינתי בנדון, דלקות גרון חריפות יחסית (כולל חום וכאבים בכל הגוף) המופיעות בתדירות גבוהה (כל 3-4 חודשים) ללא קשר לעונות, מז"א וכיו"ב. בכל פעם אני מטופל באנטיביוטיקה (רפאפן) במינונים גבוהים (1000 מ"ג פעמיים ביום) ואקמולים להורדת החום, לפי הצורך. כיצד אוכל למנוע, או להפחית, את הבעיה? ממה היא יכולה לנבוע? האם לקיחת כמות כזו של אנטיביוטיקה אינה פוגעת במערכת החיסונית? אבקש להוסיף, כי הנני אדם בריא, בן 21 ואין לי כל בעיות אחרות. תודה, שגיא.

28/08/2000 | 23:51 | מאת: ד"ר ארז בנדט

דלקות שקדים ץכופות בתדירות שציינת ובמשך מעל ל 3 דנים מהוות הוראה מקובלת לכריתת שקדים

29/08/2000 | 19:29 | מאת: שגיא.א.

ד"ר בנדט שלום, תודה לך על תשובתך המהירה וההחלטית. אבקש לדעת מהי רמת הסיכון בניתוח להסרת שקדים? האם מדובר בהרדמה מקומית בלבד? האם עלולים לחול שינויים, למרות שאינני בטוח בקשר, במיתרי הקול כדוגמא? תודה, שגיא.

29/08/2000 | 17:59 | מאת: אסתי-קינייסןלוגית

לשגיא ברור לי ונדמה לי שגם לך ברור שהגורם לדלקות הגרון החוזרות ונשנות אינו חידק או וירוס אלא אחר. ניתן לגלות את הגורם בעזרת טיפול קינייסולוגי . לגלות את הגורם לדלקות ולנטרל אותו. הדלקות יעלמו. ברור שלקיחת אנטיביוטיקה זמן ממושך אינה מוסיפה בריאות. אם ברצונך לקבל פרטים נוספים על שיטת הטיפול הנל אנא פנה לדואר [email protected] ואשמח לענות לך. בברכה אסתי- קינייסולוגית.

01/09/2000 | 08:24 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שגיא אסכם את העניין : במידה שקיימות יותר מ7 דלקות גרון בשנה, או 5 בשנה במשך שנתיים רצופות - ישנה הורייה לכריתת השקדים. שים לב !! - ההוריה לכריתת השקדים במקרים אלה קיימת בתנאי שמדובר בדלקות גרון חיידקיות, הייינו שנמצאו חיידקים במשטח גרון, שבכל אפיזודה החום עולה על 38.3 וקיימת הגדלה של קשריות לימפה בצוואר. עליי לציין כי כריתת שקדים משנית לדלקות וירליות איננה פותרת את הבעייה. קח בחשבון כי 70% מדלקות הגרון נגרמות על ידי וירוסים ולא על ידי חיידקים. אי לכך ממליץ בפניך לפנות לא.א.גרון, ולדון ביחד האם "תרוויח" מניתוח כריתת שקדים בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון