בדיקת שמיעה לתינוקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/05/2001 | 14:08 | מאת: שי

בתי בת ה7.5 חודשים עברה בדיקת שמיעה בטיפת חלב. ניכר כי היא שומעת היטב בשתי אוזניה אם כי הגיבה לקולות בצידה השמאלי מייד בעוד שבצידה הימני- נדרש יותר זמן עד שתגיב (היא אומנם חייכה והגיבה אך לא סובבה את ראשה). האם המצב תקין? האם תתכן בעיה? האם עליי להפנותה לרופא מומחה ולא להסתמך על אחות טיפת חלב?

10/05/2001 | 23:33 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האחיות בטיפת חלב, שרובן מנוסות, נוהגת להפנות לבדיקת רופא אאג ו/או בדיקת שמיעה פורמלית אם מתגלה בעיה בבדיקת הסקר של ערכת משרד הבריאות (הרעשנים למיניהם). אם לא הופנית - סביר להניח שהאחות לא התרשמה מבעיה. אם אתה עדיין מוטרד - ניתן לפנות באפן ראשוני לבדיקת אאג (אין חובה בהפניה מרופא ילדים).

מנהל פורום אף אוזן גרון