כאבי גרון.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/04/2001 | 10:03 | מאת: דורין

שלום ד"ר בנדט. אני בת 24, בריאה בד"כ, לפני חודשיים וחצי חליתי במחלה ויראלית, אשר גרמה לי ל"התקררות"\ הצטננות. מאז יש לי כאבי גרון שבאים ונעלמים וחוזר חלילה. אני לא מבינה למה הם לא עוברים. האם ישנה סכנה לפתח ראומטיק פיבר? האם יש מקום לבצע בדיקות דם? אני מעשנת (קופסא לשבוע) - האם זה קשור? מצפה לתשובתך. תודה.

28/04/2001 | 10:28 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> האם ישנה סכנה לפתח ראומטיק פיבר? - קרוב לוודאי שלא. יש לבצע משטח גרון כדי לראות האם יש חיידק. האם יש מקום לבצע בדיקות דם? - בסיסיות כגן ספירת דם ושקיעת דם, ASO > אני מעשנת (קופסא לשבוע) - האם זה קשור? - ייתכן שמחמיר אך אני בספק אם זו הסיבה הראשונית. פני לבדיקה ע"י רופא אאג - ייתכן שארית של סינוסיטיס שגורמת לטפטוף ליחה ללוע וגירוי דלקתי שלו או רפלוקס (גירוי של הלוע ע"י חומצות קיבה שעולות לגרון).

מנהל פורום אף אוזן גרון