גירוד בתוך האוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/04/2001 | 00:16 | מאת: ציפי

שלום רב אני סובלת מגירוד באוזנים בזמן האחרון אני מנקה בקיסמי אוזנים וזה לא עוזר אלא מחריף את הבעיה מה הפתרון? תודה מראש

28/04/2001 | 09:29 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. להבדק ב. להפסיק השמוש בקיסמי אזניים. הניקוי מוריד את שכבת השומן ("שעווה") המגינה על עור התעלות => עור תעלות שמע יבש => תחושת גרד => שוב חיטוט וניקוי נמרץ => עור עוד יותר יבש = > תחושת גרד חזקה יותר וחוזר חלילה. מעין "מעגל קסמים". השתמשי במספר טיפות של שמן תינוקות או מרחי בעדינות קרם לחות או קרם מזין אחר באזניים. אם יש גם סימנים לאקזמה בפתחי תעלות השמע (אודם, קשקשת) כדאי משחה על בסיס סטרואידים.

מנהל פורום אף אוזן גרון