דלקות גרון כרוניות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/04/2001 | 23:28 | מאת: שני

שלום. אני סובלת מדלקות גרון רבות (8 דלקות ב9 חודשים), ובכל פעם מטופלת באמצעות אנטיביוטיקה. כעת הציעו לי טיפול מניעתי שכולל כמות גדולה של אנטיביוטיקה למשך חצי שנה. האם הטיפול הזה מקובל? הטיפול אינו פוגע במערכת החיסונית? האם ניתוח להסרת השקדים אינו קל יותר? תודה מראש...

28/04/2001 | 09:25 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. זו אופציה אפשרית ומקובלת - טיפול בכדור אנטיביוטיקה ליום או זריקות פניצילין אחת לחודש. צריך לחשוב מדוע פתאום החלו דלקות שקדים רבות? אני מבין שלפני 9 החדשים האחרונים לא סבלת באופן חריג. כדאי לבצע משטח גרון מספר ימים לאחר סיום טיפול אנטיביוטי מלא כדי לוודא הכחדה של החיידק (דהיינו שאינך נשאית) ובמקביל לבצע לכל בני הבית משטח גרון כדי לוודא שאדם אחר אינו נשא ומדביק אותך. ב. לגבי הניתוח - אנא השתמשי במנוע החיפוש של הפורום כדי ללמוד על התועלת לעומת הסיכונים וכך תוכלי לגבש החלטה.

מנהל פורום אף אוזן גרון