טיפול בסינוזיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/04/2001 | 01:37 | מאת: אלמוג

24.4.01 שלום דוקטור. לראשונה בחיי יש לי סינוזיטיס. זה התחיל עם כאבי ראש איומים, ורק אח"כ הופיעה נזלת וליחה מוגלתית. לקחתי אנטיביוטיקה חזקה - אוגמנטין, אך הסינוזיטיס לא נעלם. א. כיצד עלי לטפל בבעיה? ב. מהן הסיבות להופעת המחלה? ג כיצד להימנע בעתיד? בתודה מראש, אלמוג.

25/04/2001 | 06:59 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הטיפול האנטיביוטי צריך להמשך 10-14 יום. בנוסף לנשום אדים חמים - ראש מעל קערת מים רותחים עם "אוהל" ממגבת כמו שהסבתות לימדו. אפשר מעט שמן אקליפטוס או מנטה במים. שטיפות אף במי מלח פיזיולוגיים (תרסיס STERIMAR לדוג'). טיפות אף (אוטריבין וכ') לימים ספורים (אסור להתמכר) וניתן גם להוסיף נוגדי גדש כגון סינופד X3-4 ליום. אם לא יחול שום שיפור - לשוב לבדיקת רופא אאג.

11/06/2001 | 13:20 | מאת: כפיר

שלום לך דוקטור! זה כמה שנים שאני סובל מסתימה במערת האף(צד ימין) אני סובל ממיגרנות קשות -כאבי ראש ונזלת אבל בעיה נוספת שתוקפת אותי זה קוצרי נשימה חזקים לעיתים קרובות כאשר אני קם בבוקר-מה עושים בנידון? אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית...... תודה מראש,כפיר.

מנהל פורום אף אוזן גרון