הפרשה מוקואידית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/01/2006 | 20:21 | מאת: bah

שלום רב מה זה הפרשה מוקואידית והאם זה צריך להפריע לתהליך התאמת מכשירי השמיעה?(כתוצאה מההפרשה יש ירידה הולכתית וטמפנומטריה TYPE B

16/01/2006 | 21:00 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. רופא אא"ג חייב לבדוק את האוזן ולנסות להגיע לייבוש שלה לפני התאמת מכשירי שמיעה. 2. יתכן שיהיה צורך במכשיר מאחורי האוזן אם האוזן ממשיכה להפריש - כדי שההפרשה לא תהרוס את המכשיר. 3. ליקוי הולכתי נשמע לי הגיוני, טימפנומטריה B קצת פחות מתאים לי להפרשה כרונית כי לרוב מדובר בנקב בעור התוף - אבל בכל מקרה חייבים כפי שציינתי בדיקת רופא אא"ג וטיפול בהפרשה ! 4. אם העצב בתחום הנורמה אולי אפשר להגיע למצב של שמיעה תקינה ללא צורך במכשיר שמיעה וגם את זה צריך רופא אא"ג להעריך. בברכה ובהצלחה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון