סחרחורת
דיון מתוך פורום אף אוזן גרון
שלום רב. שמי יניב ואני בן 22 כ3 שנים אני סובל מאיי שיווי משקל פעם בחודשיים ומלווה בסחרחורת סיבובית כ-3 ימים. עברתי רופא עייניים נרולוגים BERA שמיעה והכול יצא תקין. חוץ מבדיקה שביצעתי לפני חצי שנה של ENG והיא הראת שיש לי בצד שמאל חריגה של 36% בבדיקה האקולרית שהנורמה היא 22%. לפני 3 ימים עברתי שוב את הבדיקה VNG כי היה כתוב כי מומלץ לחזור על הבדיקה והיא הראתה שהבדיקה ההקולרית יצאה תקינה והיה לי כמה פעימות של ניסטגמוס בצד שמאל אך לא משמעותי. אני פשוט לא מבין אך הבדיקה יצאה תקינה כאשר היום יש לי שוב סחרחורות חזקות!!!שמשבית אותי מכלל פעולה. האם יכול להיות שמהתקף להתקף זה משתנה התוצאה או שאם ההתקף היה קרוב ליום הבדיקה התוצאה יכלה להראות שוב שלילית? ועוד שאלה קטנה האם יש הבדל בין בדיקת ENG לבדיקת VNG בתודה רבה יניב.
שלום רב הבדיקה היא אותה בדיקה. בהחלט יכול להיות שיפור בתוצאה בבדיקה אחרי שעובר מספיק זמן מהתקף גדול (חצי שנה זה בהחלט מספיק זמן), או שהבדיקה הקודמת לא היתה מדויקת ממש. בכל מקרה אתה צריך מעקב של מרפאה אוטונוירולוגית ובדיקות נוספות שהם יפנו אותך אחרי שיראו את כל מה שעשית, וכן טיפול בפיזיוטרפיה של מערכת שווי המשקל. בברכה ד"ר טלי מרק
אז יכול להיות שיש לי פיסטוליה כי זה נורא דומה למה שעובר עליי כי קראתי על זה בפורם הזה אך הרופא שלי אף פעם לא אמר לי אפילו את המילה הזאת ?