מניעת כניסת מים לאוזניים והקשר לדלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/01/2006 | 20:05 | מאת: טלי

ד"ר מרק שלום רב, בעקבות דיון חוזר עם חמותי בעניין, לטענתה התינוק שלנו בן השנה (בד"כ ילד בריא לחלוטין) קיבל בפעם הראשונה בחייו דלקת אוזניים בעקבות כך שאנחנו לא מכסים לו את האוזניים באמבטיה ונכנסים לו מים לאוזניים ולטענתה כתוצאה מכך נגרמות דלקות אוזניים, אומנם אין לי ידע מתקדם ברפואה אך למרות זאת הסברתי לה את טענתי שדלקות אזניים בגיל קטן כמו של בני הינן דלקות של האוזן התיכונה וכי אין כל קשר בין דלקות אזניים בכל גיל ובין כניסת מים לאזניים ואין צורך למנוע כניסת מים לאוזן בזמן האמבטיה, על מנת לסגור את הסוגיה הזאת אחת ולתמיד על מנת שלא נאלץ לדון בנושא שנית אודה לך מאוד לגבי דעתך בנושא. האם חמותי צודקת ואני צריכה למנוע בזמן האמבטיה כניסת מים לאוזניים ע"י כיסוי האוזניים שכן כניסת המים לאוזניים גורמת דלקות כלשהן או נזק כלשהו לבני?

02/01/2006 | 20:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום טלי את צודקת לגמרי, וחמותך - אוי לבושה, טועה !! מותר להרטיב אוזניים הדלקות הן אכן אוזן תיכונה בגיל הזה אבל אסור אסור ואסור לנקות אוזניים עם קיסמים, כי שעוות האוזן היא זו שמגינה על האוזן החיצונית מפני דלקות. והעיקר שחמותך לא תכעס על סימני הקריאה שלי.... ד"ר טלי מרק

02/01/2006 | 20:42 | מאת: טלי

מנהל פורום אף אוזן גרון