מערכת הלימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/04/2001 | 10:20 | מאת: אור

שלום, ברצוני לדעת מהם ה"פוליפים" ומה הקשר שלהם למערכת הלימפה ?

19/04/2001 | 23:41 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם אתה מתכוון ל"פוליפים" בילדים (כינוי נפוץ ולא נכון מבחינת מינוח רפואי טהור), המכונים גם אדנואידים או בעברית - "שקד שלישי": זהו צבר של רקמה לימפטית שנמצא בלוע האפי (דהיינו ברום הלוע מעבר לחיך ומאחורי האף - לא ניתן לראותם כאשר פותחים פה). רקמת לימפה זו נוטה לשגשג ולגדול, בעיקר בגיל הילדות בתגובה לזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה, אלרגיות, וכו'. כאשר הם גדלים למידה שגורמים לחסימת הנשימה דרך האף - מומלץ לנתח ולכרות. שונה הדבר במבוגרים - ה"פוליפים" של גיל הילדות עוברים התנוונות ספונטנית בגיל בית הספר במרבית המקרים. פוליפים באף במבוגרים הם פוליפים אמיתיים בתוך חללי האף והסינוסים (לא בלוע האפי). לרוב על רקע אלרגי ואילו אינם פוליפים שקשורים למערכת הלימפה.

מנהל פורום אף אוזן גרון