צינוריות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/04/2001 | 09:53 | מאת: סיגל

שלום בני בן ה-2 עבר ניתוח צינוריות לפני חדשיים. 1. האם בזמן טיסה יש לשים את הפקקים או לעשות דבר מש. 2. באם הצינוריות לא נופלות אחרי שנה, האם מקובל להוציאן, ובמידה וכן-האם בניתוח בהרדמה מלאה (כפי שהוכנסו)

15/04/2001 | 21:19 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. לא - ההיפך. בטיסה הן יסייעו להשוואת לחצים ויקלו - לא אמורים להיות סימפטומים כלל. 2. שנה הוא זמן ממוצע. טווח הזמן שבו צנוריות נשארות יכול להגיע גם לשנתיים ויותר. כאשר הרופא המנתח (והעוקב) יתרשם שתפקוד חצוצרת השמע "בשל" ואם הן עדיין לא נפלטו ספונטנית - ניתן להוציאן ללא הרדמה במרפאה -במחיר של כאב רגעי קצר וטראומה מרופא אאג לנצח :) או לחליפין בהרדמה כללית קצרצרה במסיכה עם "גז צחוק".

מנהל פורום אף אוזן גרון