דימום חרוני מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/08/2000 | 01:59 | מאת: לילך עברון

שלום, שמי לילך ואני בת 23 . עברתי ניתוח פלסטי באף בגיל 16 בשנתיים האחרונות יש לי דימום מהאף בממוצע בעם ביום בחודשי הקיץ. הדימום הוא כחצי שעה וכמות הדם יחסית רבה. לאחר בדיקות וצילומים שעברתי במהלך השנים לא נתגלה כלום. לא נתגלו נימים מיובש ולא מחום ובצילומי ראש לא ראו כלום. בקיצור- תעלומה. רציתי לשאול אולי אתה יודע על תופעה כזו או על מצב כזה ויכול לעזור לי לפענח את הבעייה. לסיום אזכיר שלאחרונה שהיתי בסיני כשבוע- היכן שמזג האויר היה יבש לחלוטין ולא היה לי דימום במשך שבוע- הייתכן שהדימום הוא כתוצאה מלחות? ואם כן- כיצד ניתן לטפל בזה? אודה לך מאוד מאוד אם תענה לשאלותי תודה מראש עברון לילך

27/08/2000 | 20:02 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום לילך עדיין אני סבור שהאפשרות המתקבלת ביותר לדימום הינה יובש ופקיעה של נימים ברירית האף משנית לחום, יובש או חיטוט באף במודע או שלא במודע.... הדרך הנכונה לאבחן את הבעייה היא פנייה לרופא כשהדימום עדיין פעיל, בדרך זו ניתן לזהות במדוייק את מקור הדימום ואף לטפל בו. בודאי שישנן אבחנות נוספות המסבירות דימום מהאף אך הן פחות שכיחות. נסי לפנות לא.א.גרון בעת דימום פעיל- ולזהות את מקור הבעייה בודאות בהצלחה

28/08/2000 | 01:11 | מאת: לילך

תודה רבה בכל אופן

מנהל פורום אף אוזן גרון