נזלת פוליפ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/04/2001 | 18:40 | מאת: פנינה

לפני כשבועיים ערכתי צילום שהראה שיש לי סינוסיטיס גדול בצד ימין. קבלתי טיפול בצילום חוזר נראה שהסינוסיטיס עבר אך רופאת א.א.ג טענה שיש לי פוליפ קטן בצד ימין. בדרך כלל אני סובלת מנזלת מימית (בעבר בבדיקות אלרגיה היתה תגובה חיובית לאבק ונוצות, לאחרונה בצעתי שוב טסטים לאלרגיה התוצאה היתה שלילית) האם יש קשר בין הנזלת לפוליפ? מה זה פוליפ? מה עושים במקרה זה? תודה רבה על תשובתך פנינה

14/04/2001 | 21:31 | מאת: ד"ר ארז בנדט

סביר להניח שהפוליפ אלרגי. אם מקור הפוליפ האלרגי בסינוס או שהוא חוסם את פתח הניקוז של הסינוס - עולה הסיכון להתפתחות של זיהום בסינוס = סינוסיטיס. רצוי להשתמש באפן קבוע במשאף סטרואידים, לעיתים יש צרך בזריקת סטרואידים ל"כיווץ" הפוליפ, לעיתים יהיה צרך לנתח כדי לסלקו ולשפר את ניקוז הסינוסים.

מנהל פורום אף אוזן גרון