חומץ תפוחים לגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/04/2001 | 17:46 | מאת: בת-עשרים-וחמש

שלום רב אני חשה כבר זמן מה כאב גרון חלש, אך מציק. לפני כחודש וחצי נטלתי אנטיביוטיקה "רפאפן", לטיפול בדלקת גרון. היום עברתי אולטרסאונד של הטירואיד, ולא נמצא כי בלוטות המגן שלי מוגדלות. ראוי לציין כי אני עומדת לעבור בדיקות גסטרואנתרולוגיות בשל כאבי בטן חזקים (הייתכן כי שתי התופעות קשורות?!). רציתי לדעת אם ידוע על חומץ תפוחים כעל מקל את הכאב בגרון? אם כן, איך בדיוק משתמשים בחומץ תפוחים למטרה זו? תודה רבה וחג שמח

10/04/2001 | 22:25 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> אני חשה כבר זמן מה כאב גרון חלש, אך מציק. > ראוי לציין כי אני עומדת לעבור בדיקות גסטרואנתרולוגיות בשל כאבי > בטן חזקים (הייתכן כי שתי התופעות קשורות?!). - ייתכן ותלונותיך נובעות מחומצות קיבה שעולות לגרון ומגרות את הרירית (תופעה שנקראת רפלוקס). > רציתי לדעת אם ידוע על חומץ תפוחים כעל מקל את הכאב בגרון? לא ידוע לי.

14/04/2001 | 23:08 | מאת: דנה - לבת עשרים-וחמש

היי, להלן השיטות הבדוקות לגרוי וכאב גרון: גרגור/שטיפה בחומץ תפוחי עץ נקי אם אפשר לסבול, אם לא אז לדלל במים ככל שפחות מדולל יותר יעיל, שטיפות לפי הצורך עד שיפור. באותה שיטה מי מלח, הדילול שוב, כפי שניתן לסבול התחילי עם כפית בחצי כוס ואם אין לך בעיה אז תוסיפי עוד מלח. לימון ישיר לגרון, רצוי גם לבלוע. תרגישי טוב

16/04/2001 | 00:57 | מאת: בת-עשרים-וחמש

תודה לך, דנה (-:

מנהל פורום אף אוזן גרון