אף סתום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/04/2001 | 15:50 | מאת: אורנה

שלום רב ! לפני בערך חודש וחצי הייתי מצוננת, הנזלת עברה אך האף כל הזמן סתום. במשך החודש וחצי האחרונים אני משתמשת בטיפות אף, אני יודעת שזה לא בסדר אבל אם אני לא שמה אותם אני בקושי יכולה לנשום ולא מצליחה להרדם בלילה. עשיתי צילום מערות האף והצילום תקין. מה עוד אני יכולה לעשות ??? לתשובך אודה.

09/04/2001 | 00:14 | מאת: ד"ר ארז בנדט

זהו מצב שמכונה RHINITIS MEDICAMENTOSA. עליך להפסיק השמוש בטיפות אף. גם אם תשתגעי ו"תטפסי על קירות" עליך להפסיק ולסבול 2-3 לילות. אפשר כתחליף להשתמש בספריי מי מלח STERIMAR או משאף סטרואידים במרשם רופא.

מנהל פורום אף אוזן גרון