מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/04/2001 | 21:18 | מאת: sharonidze

שלום לכולם, רציתי לדעת מהן ההשלכות של נים דם שמתפוצץ על המיתר וכתוצאה מכך יש דימום פנימי על המיתר,ומדוע זה קורה, האם זה קורה אך ורק כתוצאה ממאמץ קולי כלשהו או האם זה קורה גם מסיבות אחרות?האם יש סכנה שזה יחזור על עצמו ? אודה באם תוכלו להשיב לי בנושא זה. שרון

05/04/2001 | 08:02 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ההשלכות הן צרידות. מרבית הסיכויים שהדימום ייספג והצרידות תחלוף. אם זהו כלי דם מורחב (כמו דליות) שנוטה לשוב ו"להתפוצץ" - הפתרון עשוי להיות ניתוח מיקרוסקופי להוצאתו/צריבתו. לרוב נובע מדיבור לא נכון/מאמץ, צעקה חזקה, או לפעמים אפילו משיעול חזק.

מנהל פורום אף אוזן גרון