שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/08/2000 | 14:23 | מאת: מיטל

אני בחורה כבת 22 אשר סובלת מדי פעם מדלקות בשקדים. זה מתחיל ביום הראשון בשקד שמאל ועובר לאחר יום-יום וחצי במקביל לשקד ימין. אני מטופלת לכשאני לוקה בדלקת, בראפאפן. אך ההשפעה מתחילה רק לאחר יומיים. שביומיים אלו אני נמצאת בסבל, שכן אני לא יכולה לישון ואף תרופה ללא מרשם עוזרת לי כמו קלגרון, ותרסיס קלגרון. מפאת המצב של שעות הפתיחה של קופ"ח יש לעיתים ימים שאיני מצליחה להגיע למרפאה מכיוון שאני עובדת רחוק מאד מיישובי, וכן המרפאה לא פתוחה בכל יום אחה"צ. שאלותי הם: האם ישנה איזושהיא תרופה ללא מרשם שאני אוכל לקבל במידה ואני אלקה בדלקת שוב באחד הימים , עד שאני אקבל תרופה מרופאת המשפחה? האם ישנה איזושהיא תרופת סבתא שאני אוכל לקבל כגון: תה+ דבש?, על מנת שאקל עלי את הסבל. אבקש שתמליץ לי לפי מיטב ידיעתך על תרופה אחרת, על מנת שאתייעץ עם רופא המשפחה. אודה על שליחת תשובה בהקדם. שכן כעת אינני חשה בטוב. מודה לך על המסירות וההקשבה .

24/08/2000 | 19:55 | מאת: שרון

אני בת 30 ,בצעתי ניתוח להסרת שקדים לפני כשבוע בגלל סיפור דומה, דלקות חוזרות ונשנות (עם חום) ,עברתי כבר את כל סוגי האנטביוטיקה ( שלא הועילו לי) ואפילו אושפזתי, יש לי גם סיפור של וירוס (מחלת הנשיקה) וחיידק . כרגע , אני שבוע אחרי הניתוח אמנם היה לי קשה בימים הראשונים אך לדעתי, קל יותר לשאת כאבי ניתוח ( בעזרת משכך כאבים) מאשר את כאבי הגרון שעברתי.

27/08/2000 | 19:50 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מיטל ברוב המקרים של דלקת גרון המחולל איננו חיידק אלא וירוס ולכן אין צורך באנטיביוטיקה. במקרים שבהם כן יש צורך באנטיביוטיקה ( לאחר בדיקה רפואית ורצוי גם נטילת משטח גרון) סוג האנטיביוטיקה והמינון צריך להנתן אך ורק על ידי רופא. מכאן ש א. לא כל דלקת גרון שתוקפת אותך מחייבת אנטיביוטיקה, ב. במידה שמתחילה דלקת גרון ניתן להשתמש בתרופות מורידות חום ואו משככות כאב כגון אקאמול אופטלגין, דקסמול וכדומה , (בתנאי שאינך רגישה כמובן לתרופות אלה), מנוחה, שתייה מרובה, וכמובן פנייה לרופא. מעבר לאי הנוחות שבכאב הגרון ,בדרך כלל אין דחיפות בפנייה לרופא עוד באותו יום אלא אם מופיע קוצר נשימה או חסר יכולת מוחלט לבלוע. במידה שדלקות הגרון תכופות, אנא התייעצי עם רופא א.א.גרון המטפל בנוגע לטיפול מונע או כריתת שקדים. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון