בלוטת התריס- דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/03/2001 | 20:40 | מאת: אילנה

שלום ד"ר ברצוני להעלות שאלה חשובה ומצפה לתשובה לדחופה . לפני מספר ימים הגעתי לרופאת משפחה בגלל כאב גרון שיגרתי . במהלך הבדיקה הרופאה טענה בפניי שבלוטת התריס שלי נפוחה מעט והפנתה אותי לבדיקות דם ואולטרסאונד של הבלוטה. הבדיקות דם יצאו תקינות לחלוטין וזה הרגיע אותי אך כשעשיתי את האולטרסאונד יצאו תוצאות שמדאיגות אותי ולא נותנות לי מנוח התשובות הינן: באונה שמאלית הודגם קשר 0.5 ס"מ היפואקוגניים. באונה הימנית הודגמו קשרים היפואקוגניים בגודל 0.4, 0.5, 0.3 ס"מ. איסטמוס תקין מרקם אחיד. אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות מסביב לכלי הדם. לסיכום: BILATERAL MALTINODULAR GOITER. האם תוכל להסביר לי תשובה אני מאוד לחוצה מהתשובה מאחר והרופאה הפנתה אותי בנשימה אחת למיפוי בלוטת התריס ואמרה לי לקבוע תור ליעוץ רפואי אנדוקרינלוג. אנא תשובתך הדחופה

01/04/2001 | 07:30 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין מה להלחץ. קשריות בבלוטת התריס שכיחות מאד ובמיוחד בנשים. לרוב אינן גידוליות והן כמו ציסטות קטנות בבלוטה.

מנהל פורום אף אוזן גרון