נזלת אלרגית בבוקר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/09/1999 | 11:26 | מאת: המתעטש

אני סובל מנזלת אלרגית. אשמח אם תסבירו לי מדוע כל בוקר אני קם עם אף גדוש ועיניים דומעות, ולאחר כשעה שעתיים, וללא כל תרופה, המצב משתפר - ואני מתפקד היטב למשך כל היום.

08/09/1999 | 18:17 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

אתה מתאר את אחד התסמינים המובהקים של נזלת אלרגית, המתבטא ברצף מהיר של התעטשויות בבוקר בעת הקימה מהמיטה. המדובר בד"כ ב-10 עד כדי 30 התעטשויות המלוות בסתימת אף, הפרשה מימית מוגברת מהאף, תחושת עקצוץ באף ובעינים בלווי דמעת. לפעמים חשים בעקצוץ גם בחיך ובבית הבליעה. טפול בתרופות אנטי-היסטאמיניות או בחיסון נגד אלרגן ספציפי, שניתן ע"י מומחה למחלות אלרגיות, עשוי להביא להחלשות התופעות או אפילו להעלמותן.

05/11/1999 | 14:21 | מאת: אץי

אם היתי יודע הייתי נותן לך תשובה

מנהל פורום אף אוזן גרון