בעית צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/03/2001 | 17:25 | מאת: רון

שלום לרופא. אני מורה וכלי העבודה שלי הוא כמובן הקול. והנה בשלוש השנים האחרונות, מידי פעם, אני סובל מצרידות שבתחילה לא הבנתי פישרה ונמשכה שבועות ארוכים. עד שבפעם האחרונה שסבלתי, קרה שהשתעלתי ופלטתי ליחה ובאותה השניה נעלמה הצרידות. מתוך כך אני מבין שהצרידות נובעת בגלל ליחה שנדבקה על מיתרי הקול. והנה שוב התחלתי לסבול מצרידות. עכשיו כשאני ער לתופעה, שמתי לב שקרתה בבת אחת. אז איך אני יכול להוציא את הליחה ממיתרי הקול? תודה

18/03/2001 | 20:38 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מדללי ליחה/מכייחים כגון מוקוליט או סירן או חליטות של צמחי מרפא מכייחים כגון טימין, מרוביום. שתיה מרובה מסייעת לדילול ליחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון