דם מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/03/2001 | 14:04 | מאת: margaret

לפני כשלושה שבועות החל לרדת לי דם מהאף (אבל לא ממש בצורה נוזלית) ומלווה בהרגשה של חום ושורף בתוך האף. לפעמים רק שורף לי ללא דם. מאחר ואני מאוד מאוד פוחדת אינני ניגשת לרופא. שאלתי היא: האם ישנם סיבות "פשוטות" לכך או שמא זה רק סרטן או מחלת ריאות קשה? אני פשוט היסטרית. תודה.

04/03/2001 | 22:23 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מרבית הסיבות לדימום מהאף הן בנאליות כגון: כלי דם קטן שהתפוצץ (במיוחד בחולי יתר לחץ דם), פצע קטן בריריות שמגורה בגלל קינוח או חיטוט, הצטננות/סינוסיטיס. אולם ייתכנו סיבות חמורות יותר (אם כי נדירות מאד). בכל מקרה של דימום שנמשך מספר שבועות, ראוי להבדק ע"י מומחה אאג. הבדיקה פשוטה, לא כואבת - טקטיקת בת-יענה לא תועיל.

מנהל פורום אף אוזן גרון