נקודות דם בליחה של הבוקר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/02/2001 | 12:10 | מאת: Offer Abramovich

שלום! לפני 5 שנים הייתי חולה שפעת.היה לי דימום חזק מהפה, הדימום אובחן כדימום מהריאות. בוצעה חסימה באמצעות ANGIOGRAFIA. לאחר חצי שנה בוצעה בדיקה נוספת שהראתה שהכל כשורה. לפני כשבוע חליתי בשפעת, כל בוקר יש לי נקודות דם עם הליחה של הבוקר. רופא המשפחה שלי נותן לי אנטיביוטיקה ותרופה נוספת להקלת הליחה. ביצעתי צילום חזה שהראה שהריאות נקיות. האם זה שכיח שחולי שפעת כתוצאה מגירוי כזה או אחר מגלים נקודות דם הליחה של הבוקר. מה לעשות? אני מאוד פוחד בגלל הטראומה שעברתי.

28/02/2001 | 22:31 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא שכיח. עליך לעבור בדיקת אאג כדי לוודא שמקור הדימום אינו מדרכי הנשימה העליונות ואם לא יהיה ממצא ייתכן שהמקור ריאתי. עם זאת - אם התסמינים יחלפו בתוך מספר ימים יש להניח שמדובר בגירוי חולף של הריריות ולא בפריצה של כלי דם כפי שהייתה בעבר.

מנהל פורום אף אוזן גרון