אלרגיה ותרופה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/02/2001 | 15:01 | מאת: תומר

בעקבת פרסומת על תרופה בשם אוטריוין, ועקב מצב חריף של "קדחת השחת" רכשתי את התרופה ואכן היא פועלת מצוין. אני מבקש ממנהל הפורום להסביר כיצד פועלת התרופה ומודה מראש על כך.

28/02/2001 | 07:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אוטריבין הן טיפות אף שמכווצות את ריריות האף למשך מספר שעות ובכך משפרות נשימה. עם זאת אסור להשתמש יותר ממספר ימים שאם לא כן עלולה להתפתח מעין "התמכרות". בשמוש כרוני ממושך ה"רגישות" של ריריות האף לתרופה פוחתתת ותזדקק למינונים עולים. הטיפול ב"קדחת השחת" = נזלת אלרגית עונתית, הוא: א. המנעות מחשיפה לאלרגן ב. תרופות אנטי אלרגיות ו/או משאפי סטרואידים. ג. "חיסונים" נגד האלרגן ד. במקרים של חסימה אפית קשה עקב שינויים מבניים בתוך האף - ניתוח. ממליץ להתייעץ עם מומחה אאג ו/או אלרגולוג.

02/03/2001 | 07:53 | מאת: תומר

תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון