אוטוסקלורוזיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/02/2005 | 20:22 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 25. רציתי לדעת האם ניתן לדחות ניתוח (אפילו במספר שנים) כאשר רופא אא"ג איבחן את מחלת האוטוסקלורוזיס? השמיעה שלי טובה (יחסית), אך אני מרגישה לעיתים אטימות באוזן שלא כל כך מפריעה. היות ומצבי כרגע טוב, איני רוצה לעבור ניתוח במצב זה. האם דחיית הניתוח תקשה או תוריד את אחוזי ההצלחה שלו? האם כדאי לנתח כאשר הבעיה עדיין בחיתוליה? האם קשה יותר לנתח כשהמחלה התפתחה - והשמיעה נפגעה יותר? מהי ההמלצה?

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2005 | 16:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

לא לדחות טיפול !!! לא חייבים ניתוח, אפשר גם מכשיר שמיעה בינתיים !! התאמתי עד היום לא מעט מכשירים לחולים עם אוטוסקלרוזיס, בין אם כאלה שנותחו לפני 20 שנה, ובין אם כאלה שמסרבים לעבור את הניתוח מתוך חששות שחלקם מוצדקים וחלקם פחות..... לפעמים המחלה נוטה להתקדם כלומר יש סבירות שעצב השמיעה יחלש לאורך השנים ואז בסוף כן מגיעים למכשירי שמיעה, ויש בהחלט חולים שמעדיפים מראש את האפשרות הזו ולא ניתוח. בכל מקרה חשוב שתשמעי תקין ולא "יחסית", ובשתי האוזניים באופן שווה, אפילו אם צריך להשקיע במכשיר שמיעה טוב ! אשמח לעזור ד"ר טלי מרק

14/02/2005 | 19:28 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה המהירה, אך עדיין משהו לא ברור לי: השמיעה שלי תקינה, לא הגעתי למצב שאני זקוקה למכשיר שמיעה. אין כל שינוי באיכות החיים שלי. השאלה היא האם במצב כזה כדאי לעבור ניתוח? ואם אחליט לדחות, האם הדחייה תקשה על סיכויי ההצלחה של הניתוח? האם הניתוח פותר את בעיית השמיעה לחלוטין או שלאחר מס' שנים (אפילו 15 שנים) השמיעה יכולה שוב להדרדר?

מנהל פורום אף אוזן גרון