צפצוף סטטי קבוע באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/08/2000 | 18:43 | מאת: גד

שלום זה חודש יש לי לסירוגין צפצוף סטטי באוזניים. זה לא צפצופים מקוטעים אלא קול קבוע וסטטי (כמו אק"ג של אדם מת...). זה קורה רק שאני נרגע ויש שקט, למשל לפני שאני נרדם. האם התופעה מוכרת? מה שמה? האם זה יכול בצורה מסוימת להראות על בעיות וירידה בשמיעה או שזה לא קשור לזה? האם מתח ולחץ (בהם אני שרוי) יכולים לגרום לזה?

24/08/2000 | 00:49 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום גד התופעה מוכרת והיא קרויה טיניטוס או טינטון. התופעה מלווה במקרים רבים ירידה בשמיעה ומחייבת פניה לרופא א.א.גרון בדיקה, ובדיקת שמיעה. לחץ נפשי בהחלט יכול להחמיר את תפיסת הטיניטון ולגרום לו להתפס כבלתי נסבל. אנא פנה לא.א.גרון ולבדיקת שמיעה בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון