אלרגיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/02/2001 | 14:38 | מאת: גל.ל

שלום רב, שאלתי היא: האם יש איזושהי תרופה להקלה על אלרגיה? במשך כל השנה אני עם נזלת ובמיוחד בחורף גם רוב הזמן האף סתום. האם ניתן להקל על כך? תודה גל

23/02/2001 | 22:36 | מאת: ד"ר ארז בנדט

התשובה היא בוודאי- במידה והאבחנה היא אכן נזלת אלרגית. ייתכן שיש גם אלמנט זיהומי בנוסף לאלרגיה מכיוון שאתה מציין החמרה בחורף. הטיפול בנזלת אלרגית הוא בעל 3 רבדים: א. המנעות מחשיפה לאלרגן (יש צורך לעבור אבחון אצל אלרגולוג) ב. טיפול תרופתי - כדורים ו/או משאפי סטרואידים לאף. לפעמים סטרואידים בכדורים/זריקה. ג. "חיסונים" אצל אלרגולוג. ממליץ להבדק ע"י רופא אאג (אם עוד לא עשית זאת) כדי לאשש/ לשלול אבחנה של נזלת אלרגית, להעריך האם יש סיבה אפשרית אחרת לחסימה האפית (אולי בעיה אנטומית של מחיצת אף סוטה), להעריך האם יש אלמנט זיהומי (סינוסיטיס זיהומית) ו/או פוליפים אלרגיים באף. במידה והאבחנה היא נזלת אלרגית הרופא ירשום את התרופות המתאימות. אלו תרופות שלא ניתנות ללא מרשם רופא.

מנהל פורום אף אוזן גרון