התיעצות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/08/2000 | 18:28 | מאת: שלומית וייסלר

שלום, בתי בת ה-16, סובלת מגיל צעיר מנזלת כרונית, אף סתום,דיבור מהאף, נשימה רק מהפה ואלרגיה (לקרדית הבית ועוד סוג של צמח).,בבדיקה אצל רופא א.א.ג נאמר לה שהמחיצה באף אינה ישרה ויש סטיה גדולה. כמו כן הכונכיה השלישית , שהיא הכי גדולה, אצלה היא ע נ ק י ת. ועל הקונכיה יש עוד רירית בכמות גדולה מאוד. היות ושום טיפול תרופתי, שנעשה העבר , לא עזר, הרופאה יעצה לנו על ניתוח לישור המחיצה, ולנסור קטע מהקונכיה(כולל הרירית). שאלתי: האם זה הפיתרון היחיד לבעיה שהצגתי .? בברכה, שלומית

24/08/2000 | 00:47 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שלומית מאד חשוב להפריד בין שתי סוגי בעיות . בעיית הנזלת והגודש באף, העקצוצים והעיטושים מקורה בתגובה אלרגית של רירית האף והיא איננה ניתנת לפתרון על ידי ניתוח, אלא על ידי טיפול תרופתי. אם בנוסף קיימת בעייה אנטומית של מחיצה סוטה או הגדלה משמעותית של קונכות - כלומר חסימה מכאנית של מעברי האויר אזי הפתרון הוא ניתוחי בעקרו. עלייך לברר איזה סוג בעייה קיימת אצל בתך ומה מצפים מהניתוח, ולפיכך לבחור באחת מהדרכים או בשתיהן.הניתוח לא ייחסל את האלרגיה את הנזלות ואת ההתעטשויות והעיקצוצים, הוא כן ישפר את מעברי האויר באף אם אכן אלה מעוותים. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון