ניתוח משולב להסרת שקדים, פוליפים וכפתורים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/02/2001 | 17:27 | מאת: אורי

בני בן הארבע סובל מקשיים בדיבור(מטופל ע"י קלינאית תקשורת) ומבעיית אכילה (מטופל ע"י דיטנית קלינית). זאת ועוד, נשימתו כבדה והוא נוטה ללקות בהצטננויות ובשפעות. לאחר חוו"ד אצל מומחה לאף אוזן גרון להלן שאלותיי: 1. האם מקובל לבצע ניתוח משולב להסרת השקדים, הפוליפים והטמנת כפתורים באוזניים. 2. האם יכול להיות קשר בין בעיית אכילה(אכילה מועטה) לבין שקדים מוגדלים. 3. האם אין חשש שתהליך ההחלמה מניתוח הסרת שקדים אצל ילד הסובל מבעיית אכילה הינו ארוך מהמקובל ובסופו של תהליך יגרום לירידת משקל (מדובר בילד הנמצא על גרף משקל/גובה כ 5% מעל המשקל הנמוך ביותר בגרף, יחסית לגילו ולגובהו). 4. האם יש סכנות נוספות בניתוח מסוג זה נוסף על הסכנות שהוצגו בעבר בפורום, שיש לקחתם בחשבון. תודה מקרב על תגובתך.

20/02/2001 | 22:58 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> 1. האם מקובל לבצע ניתוח משולב להסרת השקדים, הפוליפים והטמנת > כפתורים באוזניים. - כן. כמובן שעם אינדיקציות רפואיות מתאימות. > 2. האם יכול להיות קשר בין בעיית אכילה(אכילה מועטה) לבין שקדים > מוגדלים. - ייתכן > 3. האם אין חשש שתהליך ההחלמה מניתוח הסרת שקדים אצל ילד הסובל > מבעיית אכילה הינו ארוך מהמקובל ובסופו של תהליך יגרום לירידת > משקל (מדובר בילד הנמצא על גרף משקל/גובה כ 5% מעל המשקל הנמוך > ביותר בגרף, יחסית לגילו ולגובהו). - לפרק זמן מוגבל של 7-14 יום יהיה קושי באכילה (בגלל כאב) אך לרוב ניתן לתת מספיק נוזלים וקלוריות ע"י כלכלה רכה, גלידות, במבה... > 4. האם יש סכנות נוספות בניתוח מסוג זה נוסף על הסכנות שהוצגו > בעבר בפורום, שיש לקחתם בחשבון. - אם אתה מתכוון לדפי ההסבר ששיגרתי אז אין לי מה להוסיף פרט לסכנות נדירות ביותר שלא מצאתי לנכון לפרטן. >

מנהל פורום אף אוזן גרון