כאבים מוזרים בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/02/2001 | 02:46 | מאת: ח.ב

אני בחורה בת 24 בד"כ בריאה. לאחרונה,מזה כ- 3 שבועות יש לי תחושות מאוד לא נעימות וכן מוזרות באיזור הגרון ז"א לא באיזור שבד"כ ישנה דלקת קלה. אלא באיזור הושט והצואר הקדמי. קצת קשה לי לתאר את התחושות מכיוון שכמו שאמרתי הן מוזרות. אתאר אותן קצת כמו מן תחושת חנק (אך ללא בעית נשימה כלל). הרגשה של מקל נתקע או דקירה ארוכה ומציקה, הרגשה של דקירות,כאילו משהו תקוע שם. ולפעמים זו הרגשה שהצואר מושך אותי למעטה. יש לי גם הקרנה לאוזניים לפעמים תוך כדי תחושות אלו. וכן עד לפני שבוע היתה לי ליחה מרובה צהובה שלא מלווה בשיעול ולא בחום וללא כאב בלוע. ביצעתי בדיקה שטחית אצל רופא א.א.ג שלא הראתה כלום. וכן אולטרסאונד של בלוטת הבריס וכן בדיקות דם של תפקודי בלוטת התריס שהיו תקיניים. התחושות מלוות גם לפעמים בדקירות באיזור הלב אך בבדיקות א.ק.ג ואקו לב אצל הקרדיולוג גם לא נמצאו תקלות. מאוד קשה לי לתפקד כך. לאיזו בעיה ניתן לשייך את תחושותיי??? ואילו בדיקות אתה ממליץ לי לעבור??? בבקשה ממך לתשובה מהירה ככל האפשר ... ובתודה רבה מראש.

20/02/2001 | 22:33 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו נשמע כבעיה של רפלוקס -גירוי של הושט והלוע התחתון ממיצי קיבה שעולים מעלה. ממליץ בדיקה חוזרת אצל אאג ו/או נסיון לטיפול אמפירי בנוגדי חומצה+ הנחיות דיאטטיות מתאימות.

מנהל פורום אף אוזן גרון