אני סובל מכאבים ודלקות בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/02/2001 | 22:07 | מאת: אלעד

אני בן 17, עברתי לאחרונה 3 דלקות גרון. טופלתי במשך חמישה חודשים וחצי (שנגמרו לפני שלושה ימים) ברואקוטן (תרופה נגד פצעי בגרות שגורמת ליובש בכל הגוף כולל בגרון). אני גם מעשן מעט, כ-3 סיגריות ליום. עברתי לאחרונה 3 דלקות גרון: הראשונה - לפני חודש וחצי, חלפה מעצמה ללא טיפול אנטיביוטי מחשש להתנגשות בינו לרואקוטן. (הפסקתי לעשן לשבוע וחצי) השניה - לפני כ-3 שבועות - חלפה לאחר 5 ימים של שימוש ברפאפן מגה (האנטיביוטיקה היחידה שמותרת בשימוש עם רואקוטן היא פנצילין). (הפסקתי לעשן לשבוע) בשבוע האחרון אני שוב סובל מכאבי גרון באים וחולפים ומליחה (נראית לי מוגלתית ואני חושב שיש לי שוב דלקת). לא הלכתי לרופא. שאלות: 1) האם עישון מועט כ"כ, יכול לגרום לדלקת גרון או להחמירה? 2) האם היובש שגרם הרואקוטן יכול לגרום לדלקת? 3) אני שר ומופיע (בזמן האחרון פחות), האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך למיתרי הקול שלי? 4) האם יכול להיות שגם בכאבי גרון ללא חום מצויים סטרפטקוקים ועלי לעשות משטח גרון? (לא עשיתי משטח לפני הטיפול האנטיביוטי). 5) האם מומלץ להתחיל לישון עם מכשיר אדים בחדר? תודה רבה מראש למי שיענה לי על השאלות. אני אלך מן הסתם לרופא אם המצב ימשיך, אך לפני כן אני רוצה לדעת את הפרטים לעיל ולהחליט אם עלי לדרוש משטח גרון.

19/02/2001 | 12:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> 1) האם עישון מועט כ"כ, יכול לגרום לדלקת גרון - לרוב לא או להחמירה? כן > 2) האם היובש שגרם הרואקוטן יכול לגרום לדלקת? ייתכן, אינני משוכנע > 3) אני שר ומופיע (בזמן האחרון פחות), האם יכול להגרם נזק בלתי > הפיך למיתרי הקול שלי? רואקוטן יכול גרום לנזק למיתרים > 4) האם יכול להיות שגם בכאבי גרון ללא חום מצויים סטרפטקוקים - כן ועלי לעשות משטח גרון? (לא עשיתי משטח לפני הטיפול האנטיביוטי). - כן > 5) האם מומלץ להתחיל לישון עם מכשיר אדים בחדר? - בוודאי שלא יזיק > > תודה רבה מראש למי שיענה לי על השאלות. > אני אלך מן הסתם לרופא אם המצב ימשיך, אך לפני כן אני רוצה לדעת > את הפרטים לעיל ולהחליט אם עלי לדרוש משטח גרון.

מנהל פורום אף אוזן גרון