טניטוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/12/2004 | 19:52 | מאת: אודלית

שלום ד"ר מרק מזה כחודשיים אני סובלת מצפצוף חזק באוזן שמאל ולעיתים גם מרעש שנשמע כמו מנוע של מזגן ממש הולם בראשי. עשיתי בדיקת שמיעה ובאוזן שמאל יש לי ירידה מעטה בתדרים הגבוהים, בדיקת ברה יצאה תקינה. לאחרונה אני עוברת ברור ל-סרקודוייזיס בעיקבות שקיעה גבוהה כאבים חזקים בקרסוליים ופצעים בכפות היידים הייתכן שיש קשר לדברים?

09/12/2004 | 21:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אודלית אין כמעט תופעה גופנית שלא ניתן לקשור לטיניטוס... ועדיין העיקרון הטיפולי הוא דומה בכל המצבים. המצב הבריאותי הכללי שלך משפיע על השארות הטיניטוס (שקרוב לודאי נגרם מפגיעה קלה באוזן הפנימית משמאל), וסביר להניח שכשישתפר מצבך, יהיה שיפור גם בטיניטוס. בכל מקרה, והיה ועדיין יטריד אותך הטיניטוס, תמיד אפשר לטפל בשיטת TRT שהיא גם יעילה וגם לא חודרנית או מסוכנת. בברכה ד"ר טלי מרק

26/12/2004 | 15:20 | מאת: אודלית

לד"ר מרק שלום ראשית אני מודה לך על תשובתך. קראתי חומר על בדיקת ה - TRT והבנתי כי עלי ללכת עם אוזניות המפיקות רעשי רקע לתקופה מסויימת. האם חייב ? גם כך אני סובלת מרעשים כך שזה מאוד מרתיע. האם בדיקה זו מוכרת על ידי קופות החולים ? ומה זה איבוד שמיעה בתדרים הגבוהים? אם הם כל כך גבוהים כמו שקראתי במידע על הבדיקה אז איך יתכן איבוד שמיעה ראשוני דווקא בהם ולא למשל בתדרים הנמוכים? בתודה מראש אודלית

מנהל פורום אף אוזן גרון