איך מזהים הפסקות נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/07/2022 | 15:28 | מאת: נעמה

איך מזהים הפסקת נשימה בשינה גם בבדיקות שינה ביתיות וגם במעבדת שינה? על פי מה? הירידה בסטורציה בהכרח קשורה להפסקת נשימה או שיש משהו אחר שבודק ומזהה את הפסקת הנשימה? ואם מדובר על הצינורית שמכניסים לאף, האם מזה אפשר להסיק על הפסקת נשימה? אולי האף סתום והנשימה בכלל דרך הפה? תודה

צריך לעבור מעבד שינה וכפי שכתבת אפשר בבית ואפשר במעבדה, יש מספר ערוצים בבדיקה אחד מהם נחירות ועוצמת הניחירות, שניה הפסקות נשימה בשינה שנמדדות לפי תנועתיות בית חזה, ועוד ערוץ של מד סטורציה

מנהל פורום אף אוזן גרון