דום נשימה בשינה קשור לבעיות באף?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2022 | 22:06 | מאת: ניר

שלום דום נשימה חסימתי בשינה, האם יכול להיות קשור או אף תוצאה ישירה של בעיות באף כמו מחיצה עקומה, קונכיות מוגדלות, אף סתום? אני לא יודע כמה בודקים או כמה מתייחסים לנשימה אפית בבדיקות שינה, ואם זה הגורם להפסקות הנשימה או בעיות באף קשות ככל שיהיו לא הן שגורמות לדום נשימה בשינה וממילא הטיפול בבעיות (ניתוח למחיצה והקטנת קונכיות למשל) לא זה מה שיפתור או יקל על הדום נשימה בשינה? תודה

הפסקות נשימה הם תוצאה של הרבה גורמים, כאשר בעיות אנטומיות באף הם חלק מהמרכיבים האלו . באם יש סטיית מחיצה והיפרטרופיה של קונכיות , טיפול בזה יכול לשפר את מצב הפסקות הנשימה, לא בטוח שיפתור את הבעיה כליל.

מנהל פורום אף אוזן גרון