ציסטה בסינוס מקסילארי שמאלי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/07/2022 | 12:30 | מאת: הה

באם אר איי שביצעתי מסיבה שונה לחלוטין מצאו: ציסטה מריטנסיה בסינוס המקסילרי השמאלי, (ציטוט מהפיענוח.) רציתי לשאול: 1- מה הפרוש? 2- האם יש קשר לסטיית מחיצות האף? האם ייתכן שמה שהאף אוזן גרון ראה כסטייה במחיצות האף זה הציסטהאו להפך? 3- מה הטיפול? 4- אם התשובה לשאלה 2 היא לא- האם ניתוח לשתיהם ביחד הוא הפיתרון? 5- האם יש צורך בטיפול כאשר אני לא סובלת הרבה מסינוסיטיס? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

ממצא שכיח מאוד , בסשדכיות של עד 30% מהאוכלוסיה ואפילו יותר , במרבית המקרים מתגלה בצורה אקראית , לכן צריך לגשת לרופא מטפל שלך ולראות אם יש קורליה קלינית

מנהל פורום אף אוזן גרון