טינטון הוחמר לאחר נטילת 25 מ"ג אלטרול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/07/2022 | 09:06 | מאת: חנן

שלום. מסוף אפריל היה לי טינטון פולסטילי , שהתחיל חזק וירד לרמה שיכולתי לחיות איתה. בסוף מאי הלכתי לפסיכיאטר שרשם לי אלטרול ו כדורי ואבן. לקחתי 25 מ"ג אלטרול וכדור ואבן , ו6 שעות אח"כ התעוררתי לטינטון חזק באוזן שמאל. אח"כ היו לי טינטונים בכל הראש, זה ירד אבל מה שנשאר זה טינטון פולסטילי שהוחמר. אני שומע את הטינטון הרבה יותר. צליל יותר גבוה, יותר בולט,יותר חזק,יותר מהיר,הרבה יותר קשה להתעלם. מאד מושפע מתזונה , ממתח.אני חושב שהוא מגביר את הטינטון הפולסטילי הקודם או שהוא חדש. עברו כמעט חודשיים מאז שלקחתי את האלטרול והואבן ואני מתגעגע לטינטון הקודם. האם הההשפעה של האלטרול תרד בשלב כלשהו ? האם האלטרול שינה משהו בחלק במוח שאחראי על התפיסה השמיעתית או ששינה משהו באוזן ? בנוסף, כיומיים אחרי נטילת האלטרול חוויתי גם עיוותי שמיעה שעברו. חוויתי גם יובש בפה, טשטוש ראייה שעברו. נראה לי שאני אחד מאותם מקרים נדירים שאנשים לקחו תרופה נגד דיכאון בכמות קטנה וזה השפיע עליהם להרבה זמן חלילה. האם האלטרול משפיע על ה Dorsal cochlear nucleus ולכן אני שומע את הטינטון הפולסטילי יותר חזק ? מה דעתך ד"ר?

ראשית באם מדובר בטנטון פולבטילי יש להשלים בירור כולל בדיקת כלי דם ולשלול אפשרות אנומליות מבניות בכלי הדם שיכולות לתת תלונות כאלה . באשר לתלונות שלך על טנטון שההחמיר מיד עם נטילת כדדור אלטרול אני מניח שאין קשר, במיוחד שהאירוע של ך היה מלווה גם בשינוי בשמיעה. בכל מקרה אם את מייחסת את כל התלונות לטיפול אזי כדאי לבדוק מול רהופא המטפל שלך באם ניתן לתת טיפול חלופי

מנהל פורום אף אוזן גרון