ירידה פתאומית בשהמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/06/2022 | 02:23 | מאת: דודי

שלום, בן 40, לפני כשבוע התחלתי להרגיש תחושה של סתימה באוזן שמאל, טנטון וירידה בשמיעה. 3 ימים אחרי, ניגשתי לרופא אא"ג ולאחר שבבדיקת שמיעה נמצאה ירידה בשמיעה בתדרים מסוימים ברמה קלה, הרופא המליץ על פרדניזול 60מג למשך 7 ימים. אני כבר 4 ימים לוקח את התרופה ללא שיפור משמעותי. התרופה לא עושה לי טוב בהרגשה הכללית ויש לי מחלות רקע ביניהן גם יתר לחץ דם. האם אני יכול להפסיק את התרופה בבת אחת או שעדיף להוריד במינון בהדרגה? אם בהדרגה כמה מומלץ לרדת כל יום מ60 מג'? תודה

ממליץ לך לחזורלרופא שנתן לך את הטיפול , מתן סטרואידים בחולים עם מחלות רקע מחייב מעקב צמוד אחרי לחץ דם וסוכר על בסיס יום יומי לכן במרבית המקרים מאשפזים לצורך הטיפול. באם נאמר לך להפסיק טיפול ישלעשות את זה הדרגתית . לגבי ירידת השמיעה יש אפשריות טיפול נוספות כקו שני ושלישי ( הזרקות אינטרה טימפנליות של סטרואידים, וטיפול בתא לחץ) כמן כן חשוב להשלים בהמשך בדיקת MRI עצבים קרניאלים ומח

מנהל פורום אף אוזן גרון