ניתוח שקדים בגיל השלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/04/2022 | 17:41 | מאת: שוש

שלום, אמי בת 82. מרותקת רוב הזמן למיטה וסובלת מדמנציה קלה וחרדות (מבחינה פיזית אין לה מחלות ידועות, יש לה קוצב לב עקב דופק נמוך ולוקחת כדורים ללחץ דם) בעבר נאמר לה שהיא סובלת מדום נשימה ויתכן שזו הסיבה לעייפות הכרונית ממנה סובלת שנים רבות. בעבר בחרה לא לעבור ניתוח שהוצע לה וכעת מבקשת ומתעקשת לעבור ניתוח. האם בגילה ומצבה זו אפשרות ריאלית להערכתך? האם מכשיר מסוים שמפורסם ומייצר חמצן סינגלטי במינון נמוך יכול אולי לעזור? תודה!

גם אם תעבור את הניתוח לא בטוח שה מה שיפתור את הבעיה שלה בגיל הזה. על כן איני ממליץ על נעיתוח כריתת שקדים במצב ובגיל שלה מה גם שהתועלת לא בטוחה. בהפסקות נשימה שינה אפשר לטפל במכשיר CPAP ללא צורך בניתוח עם יכעילות של מעל ל90% וללא סיכונים . אפשר בנוסף להשתמש בסד לילה שעושים אצל רופא פה ולסת מאוד לא הייתי ממליץ על הניתוח הזה בגיל , במצב ובאינדקציה שלה

מנהל פורום אף אוזן גרון