האם יש קשר בין שיעול לסטייה במחיצה ומה לעשות?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/04/2022 | 20:36 | מאת: גל

שלום, זה שנים שאני סובלת רבות משיעול קשה (לפעמים 3-4 חודשים רצוף). שמתי לב כי מה שגורם לזה זה שאני נמצאת בחלל סגור לא מאוורר. שאני נמצאת בבית שהוא סגור, אחרי כמה זמן, מתחיל לי התקף של שיעול שלא פוסק ואם אני יוצאת החוצה לאוויר הפתוח זה ממש עוזר. כמו-כן במקביל התחלתי לסבול בשנים האחרונות מסינוסיט ולאחרונה החלטתי לעשות ct כדי לנסות למצוא פיתרון. הבדיקה הראתה כי מדובר בסטייה חמורה במחיצת האף (כמעט חסימה מלאה). הרופא שהלכתי אליו אמר כי הסינוסים תקינים ובגלל הסטייה כל פעם שאני טיפה מצוננת זה ישר גורם לדלקות וסינוסיטיס. גם עכשיו אני סובלת כבר כמה ימים משיעול ואף גדוש מאד. זה ממש מקשה עלי לתפקד והבעייה שלא רק האף סתום, אלא זה גם יורד בגרון וחוסם לי את הנשימה גם שם. בגלל שזה גורם לתחושה של חנק ואני לא מצליחה לנשום זה גורם לי להקיא כדי שהחסימה תשתחרר. רק היום זה קרה מס' פעמים. האם השיעול הזה גם נגרם מהסטייה במחיצה? יש לי משהו שאני יכולה לעשות עם זה? (אני יודעת שמומלץ לעשות ניתוח לתקן את המחיצה אבל זה לא על הפרק). יש משהו אחר שכן יוכל לעזור? אודה לעצה בנושא, תודה

אם את סובלת מקושי בנשימה אפית וחסימה בשל הסטיה של המחיצה אכן הטיפול המומלץ הינו ניתוח ישור מחיצה . לגבי השיעול ממליץ לך לחפש סיבות אחרות , כמו אלגיות למשל... עצם הסטיה של המחיצה לא אמורה לתת שיעולים

מנהל פורום אף אוזן גרון