ממצא בצילום ההלטות התריס ובלוטת הפרוטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/04/2022 | 15:36 | מאת: תשובת צילום

היי אודה לעזרתך. בצילום צוואר ובלוטות צוואר שנעשה רשום בפענוח : האונה הימנית של בלוטת התריס מעט מוגדלת על החשבון נודול סולידי , איזואקודני עם מרכיב ציסטי מוגדר וגבולות חדים, בגודל 1.8 על 0.8 יכול להתאים ל TR-3 . בלוטת הפרוטיס משמאל תפוחה על רקע ממצא ציסטי מולטילוקולר בגודל 2.7 על 1.8 בתוכה. ( יש לציין שיש נפיחות חיצונית נראית לעין). מה פירוש הממצאים? האם נדרש לבוא לייעוץ על כך?

המצצא מחיבב המשך בירור, לרבות בדיקת רופא אא"ג ובדיקת FNA מהקשריות

מנהל פורום אף אוזן גרון