פוסיד - ירידה בשמיעה ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/04/2022 | 08:03 | מאת: גליה

שלום, אבי בן 88, פעיל ועצמאי. אינו שומע לחלוטין באוזן אחת ובשנייה כבד שמיעה (מרכיב מכשיר). יש לו רפרוף פרוזדורים, שחמת כבד. לוקח פוסיד 40 מג כל יום וכן אליקויס 2.5 מג פעמיים ביום (וכן סטטינים וחומצה פולית) שאלתי היא, האם פוסיד יכול לגרום לו נזק לשמיעה ? האם בנסיבות מומלץ על משתן אחר ? תודה

ליקוי שמיעה נוסף יכול להיות בגלל גיל , לגבי הפוסיד הוא לא נחשב לתרופה אטוטוקסית( זאת אומרת לא מוכרת כתרופה שעושה נזק לשמיעה)

24/04/2022 | 18:24 | מאת: גליה

תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון