טינטון פתאומי לפני כשבועיים- בת 87

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/04/2022 | 16:15 | מאת: משה

דר' ריאד חניפס שלום רב, אימי בת 87 סובלת מירידה בשמיעה כבר שנים...ללא מכשיר שמיעה, לפני כשבועיים החל טינטון לפי דבריה באוזן שמאל, מעין רעשים "קשקושים" כמוכן מעין "שירה", זה מציק ומפריע לה מאוד, רופא א א.ג בקהילה התלבט לגבי מתן סטרואידים או הזרקה ושלח לבדיקת שמיעה, עשתה בדיקת שמיעה 9 ימים לאחר תחילת הטנטון ולאחר מכן הגענו בפרטי לרופאה מומחית שרשמה כך: "בבדיקת שמיעה ליקוי שמיעה דו צידי down sloping סימטרי, SRT 50 ימין , 45 משמאל , בהשוואה לבדיקה שמיעה קודמת מלפני 4 חודשים - אין הרבה שינוי , ישנו שינוי בדיסקרימינציה בעיקר צד ימין" התלבטה איתי (הבן ) לגבי מתן סטרואידים ואם בכלל ישפר את הטינטון, אימי החלה טיפול רק יום אחד PREDNISON 40 mg, והפסיקה מאחר וגרם לה לעליה בלחץ הדם וטשטוש בראיה. מה דעתך, האם במצב זה צריכה לקבל סטרואידים או הזרקה(שהרי מלכתחילה הרופאה אמרה שהיא בספק אם יעזור) האם השינויבין הבדיקה לפני ואחרי מראה צורך בטיפול? האם הטנטון יפחת בעוצמתו מתישהו? תודה רבה

לא בטוח שהיה מקום להתחלת פרדנזון בהתחשב בגיל ומצבה הרפואי מה גם שאין עדות ודאית להתדרדרות שמיעה חריפה

מנהל פורום אף אוזן גרון