בת 87-רעשים באוזן שמאל מזה כשבוע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/04/2022 | 15:17 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 87, יש ירידת שמיעה כבר כעשר שנים, ללא מכשיר שמיעה, היה טנטון מידי פעם שחלף... מזה שבוע מתלוננת לרעשים קבועים "קשקושים" באוזן שמאל, בבוקר בהשכמה נוסף לזה צליל חד שמתמשך כ-10-15 ד' רופא א.א.ג שבדק אותה רשם כך: צרומן מועט משמאל בלבד. תעלה מוצרת כרונית משמאל, לא שומעת קולן לוובר, רינה חיובי דו"צ, ללא ניד ספונטני בהסטת מבט או head shake, מבחן heAd ThRUsT שלילי מבחן פיסטולה שלילי, שלח אותה לבדיקת שמיעה בהקדם "עקב שינוי חריף בשמיעה/טינטון SSNHL? אמר שהוא מתלבט איתי לגבי הטיפול בסטרואידים בבליעה או הזרקה לאוזן, הרופא אומר שבגלל שיש לה גלאוקומה(לוקחת טיפות ויאופטיק בוקר/ערב) ולחץ דם, לא חושב שכדאי לקחת כדורים קורטיזון, ואולי רק לשקול הזרקה סטרואידים לאוזן, שאלתי , האם ייתכן והתופעה של הרעשים תחלוף לבד? האם צריך לחכות לבדיקת שמיעה או לטפל מייד ? תודה

בטרם מתחילים לטפל בסטרואידים בגיל הזה ובכלל יש צורך בבדיקת שמיעה שתאמת את האבחנה .

מנהל פורום אף אוזן גרון